Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Júliustól indul a Magyar Futball Akadémia

MTI
2007.02.05. 15:16
A Budapest Honvéd hétfői sajtótájékoztatóján bejelentették, júliustól a klub égisze alatt indul a Magyar Futball Akadémia. A tájékoztatón elhangzott, a cél a Honvéd első csapatának hosszú távon megfelelő utánpótlást biztosítani. Az akadémia a Bozsik Stadionban, ahol a tervek szerint minden igényt kielégítő ellátásban részesülhetnek a kiválasztott játékosok.

A középiskolai, négyéves rendszerű oktatásban a sportággal kapcsolatos elméleti és gyakorlati képzés mellett kiemelt szerepet kap a diákok érettségire történő felkészítése. Az érettségi tárgyakon túl a tanulók emelt szintű ismereteket szerezhetnek informatikából, marketingből és angol nyelvből. A gyerekek képzésének és ellátásának költségeit teljes egészében a klub állja.

A klub a szakmai irányítást Lothar Matthäus egykori másodedzőjére, Szalai Lászlóra bízta.

Júliusban a tervek szerint 25 - az 1992-1993-as korosztályba tartozó - gyerek kezdheti meg tanulmányait az akadémián, a négyéves intervallumot nézve így várhatóan 80-100 gyermek végez majd az intézményben, akik az egyesület korosztályos csapatait alkotják majd. Az első kiválasztásra a fővárosban és több vidéki helyszínen a tavasz folyamán kerül sor.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!