Árpád
-2 °C
4 °C

Pert nyert az Henry-t lenégerező spanyol futballkapitány

MTI
2007.02.07. 17:11
Jogerősen megnyerte Luis Aragonés, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt a pert, amelyet a spanyol szövetség illetékes bizottsága indított ellene, mert még 2004 októberében megsértette Thierry Henryt, az Arsenal játékosát.

Aragonés annak idején a nemzeti csapat edzőtáborában azt mondta José Antonio Reyesnek, aki Henry klubtársa volt akkor, hogy "Csak a saját játékodra figyelj! Mondd meg annak a hülye négernek, hogy jobb vagy, mint ő!" A közelben tartózkodó újságírók a "kurafi" szót is hallani vélték.

Angliában óriási felháborodást váltott ki a megjegyzés, minek utána a kapitány másnap nyilvánosan bocsánatot kért. A spanyol szövetség illetékes bizottsága viszont hivatalból eljárt, és az egyik bíróság 3000 euróra büntette a szakembert. Aragonés fellebbezett, és most jogerősen megnyerte a pert.

"Sok színes bőrű barátom van. Senkit nem akartam megbántani. Bocsánatot kértem Henrytól, azonban a becsületemet is meg kellett védenem a bíróság előtt" - mondta Aragonés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?