Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Túlhajszoltak a világbajnok német kézisek

MTI
2007.02.09. 11:40

Vasárnap megnyerték a férfi kézilabda-világbajnokságot, szombattól pedig már a Bundesligában, bajnoki meccseken kell újra pályára lépniük a német válogatott tagjainak. A klubok és a játékosok is tiltakoznak a rendkívül feszített tempó miatt, a liga azonban ragaszkodik a szezon előtt elkészített versenynaptárhoz.

"Elmegyógyintézetbe kellene beutalni azt, aki ezt az időbeosztást készítette" - jelentette ki Johannes Bitter, a Magdeburg kapusa, aki második számú hálóőre volt a német gárdának, a döntőben azonban Fritz Henning sérülése után főszereplővé lépett elő. "Ha a labdarúgók lettek volna világbajnokok, minden további nélkül elhalasztották volna a bajnoki rajtot, hogy eléggé ki tudják élvezni a sikert."

"Én a vádlisérülésem miatt egy hónapig nem védhetek, jut elég időm a pihenésre is" - mondta Henning. "A profi kézilabda komoly üzlet. Ha sokat akarsz keresni, akkor nem lehet pihenni, a nézők a pályán akarnak látni minket, ezt el kell fogadni. Jobban élünk az átlagnál, cserébe többet is kell elviselnünk."

A nemzeti együttes tagjai az elmúlt napokban különböző showműsorokban szerepeltek, szponzori rendezvényeken vettek részt, elmondásuk szerint a finálé óta gyakorlatilag nem edzettek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!