Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerbiával egy Eb-selejtezőcsoportban az U21-es fociválogatott

MTI
2007.02.13. 16:57

Kedden Stockholmban kisorsolták a 2009-es, svédországi U21-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait: a magyar labdarúgó-válogatott a 8. csoportba került Szerbia, Lettország, Fehéroroszország és San Marino társaságába. A kontinentális szövetség (UEFA) először bonyolítja ebben a rendszerben a korosztály kvalifikációját: az új szisztéma lényege az, hogy a válogatottak a felnőtt csapatok sorsolásától függetlenül kapnak ellenfeleket.

"Egy ilyen sorsoláson nehéz vagy nehezebb csoportba lehet kerülni, és mi úgy érzem, most nehéz csoportba kaptunk besorolást. A korábbi U21-esek a lettekkel és San Marinóval is játszottak, és bár ez a két ország mögöttünk áll a ranglistán, nehéz összecsapásokra kell számítanunk. A fehéroroszokkal találkoztunk felkészülési mérkőzésen, és egy, a miénkhez hasonló játékerejű gárdával találtuk szembe magunkat. Ami a szerbeket illeti, nos, ők igazi ászoknak számítanak. Elég, ha csak annyit mondok, szinte minden korosztályos Európa-bajnokságon ott voltak, és a jelenlegi csapatuk U19-esként az Eb-n a legjobb négy közé is jutott" - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi edző.

A tíz selejtezőcsoport győztese, valamint a legjobb négy második helyezett pótselejtezőkön dönt arról, hogy mely együttesek csatlakoznak a rendező svédekhez. A mérkőzéseket júliustól folyamatosan rendezik. A pontos program a későbbi egyeztetés során alakul ki.