Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Szerbiával egy Eb-selejtezőcsoportban az U21-es fociválogatott

MTI
2007.02.13. 16:57

Kedden Stockholmban kisorsolták a 2009-es, svédországi U21-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait: a magyar labdarúgó-válogatott a 8. csoportba került Szerbia, Lettország, Fehéroroszország és San Marino társaságába. A kontinentális szövetség (UEFA) először bonyolítja ebben a rendszerben a korosztály kvalifikációját: az új szisztéma lényege az, hogy a válogatottak a felnőtt csapatok sorsolásától függetlenül kapnak ellenfeleket.

"Egy ilyen sorsoláson nehéz vagy nehezebb csoportba lehet kerülni, és mi úgy érzem, most nehéz csoportba kaptunk besorolást. A korábbi U21-esek a lettekkel és San Marinóval is játszottak, és bár ez a két ország mögöttünk áll a ranglistán, nehéz összecsapásokra kell számítanunk. A fehéroroszokkal találkoztunk felkészülési mérkőzésen, és egy, a miénkhez hasonló játékerejű gárdával találtuk szembe magunkat. Ami a szerbeket illeti, nos, ők igazi ászoknak számítanak. Elég, ha csak annyit mondok, szinte minden korosztályos Európa-bajnokságon ott voltak, és a jelenlegi csapatuk U19-esként az Eb-n a legjobb négy közé is jutott" - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi edző.

A tíz selejtezőcsoport győztese, valamint a legjobb négy második helyezett pótselejtezőkön dönt arról, hogy mely együttesek csatlakoznak a rendező svédekhez. A mérkőzéseket júliustól folyamatosan rendezik. A pontos program a későbbi egyeztetés során alakul ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!