Jolán
2 °C
4 °C

Az első fordulóban kezd a magyar csapat az Intertotó Kupában

MTI
2007.02.16. 20:14
A magyar induló már az első körben bekapcsolódik a 2007-es labdarúgó UEFA Intertotó Kupa küzdelmeibe - derül ki az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának tájékoztatásából.

Az elmúlt idényben a második fordulóban kezdett a magyar résztvevő. Az országokat a nemzetközi kupaeredmények alapján sorolta be a szervezet. Minden nemzetet egy klub képviselhet a sorozaton, az induló a hazája bajnokságában az utolsó UEFA Kupa-szereplést jelentő pozícióban végző együttes mögötti négy gárda közül kerülhet ki a nemzeti szövetségek döntése alapján.

Az 50 indulóval rajtoló sorozatban három oda-visszavágós forduló után dől el, melyik tizenegy gárda folytathatja szereplését az UEFA Kupa selejtezőjében. Az európai ranglista élén álló nyolc ország - Spanyolország, Olaszország, Anglia, Franciaország, Németország, Portugália, Hollandia és Görögország - képviselője az utolsó körben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A sorsolást április 23-án rendezik, az első forduló párharcaira június 23-án és 24-én, illetve 30-án és július 1-én kerül sor.

A második körben kezdenek: Oroszország, Románia, Skócia, Belgium, Ukrajna, Csehország, Törökország, Svájc, Bulgária, Izrael, Norvégia, Ausztria, Szerbia, Lengyelország.

Az első körben kezdenek: Dánia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svédország, Szlovákia, Ciprus, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Lettország, Moldova, Grúzia, Litvánia, Macedónia, Izland, Fehéroroszország, Írország, Albánia, Örményország, Észtország, Wales, Málta, Észak-Írország, Luxemburg, Kazahsztán, Feröer-szigetek, San Marino, Montenegró.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?