Huba
17 °C
33 °C

Az első fordulóban kezd a magyar csapat az Intertotó Kupában

MTI
2007.02.16. 20:14
A magyar induló már az első körben bekapcsolódik a 2007-es labdarúgó UEFA Intertotó Kupa küzdelmeibe - derül ki az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapjának tájékoztatásából.

Az elmúlt idényben a második fordulóban kezdett a magyar résztvevő. Az országokat a nemzetközi kupaeredmények alapján sorolta be a szervezet. Minden nemzetet egy klub képviselhet a sorozaton, az induló a hazája bajnokságában az utolsó UEFA Kupa-szereplést jelentő pozícióban végző együttes mögötti négy gárda közül kerülhet ki a nemzeti szövetségek döntése alapján.

Az 50 indulóval rajtoló sorozatban három oda-visszavágós forduló után dől el, melyik tizenegy gárda folytathatja szereplését az UEFA Kupa selejtezőjében. Az európai ranglista élén álló nyolc ország - Spanyolország, Olaszország, Anglia, Franciaország, Németország, Portugália, Hollandia és Görögország - képviselője az utolsó körben kapcsolódik be a küzdelmekbe.

A sorsolást április 23-án rendezik, az első forduló párharcaira június 23-án és 24-én, illetve 30-án és július 1-én kerül sor.

A második körben kezdenek: Oroszország, Románia, Skócia, Belgium, Ukrajna, Csehország, Törökország, Svájc, Bulgária, Izrael, Norvégia, Ausztria, Szerbia, Lengyelország.

Az első körben kezdenek: Dánia, MAGYARORSZÁG, Horvátország, Svédország, Szlovákia, Ciprus, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Lettország, Moldova, Grúzia, Litvánia, Macedónia, Izland, Fehéroroszország, Írország, Albánia, Örményország, Észtország, Wales, Málta, Észak-Írország, Luxemburg, Kazahsztán, Feröer-szigetek, San Marino, Montenegró.