Friderika
13 °C
29 °C

Fölényes európai győzelem a Meridian Kupán

MTI
2007.02.27. 20:48
Az európai 18 éven aluli futballistákból álló válogatott Dudás Ádámmal és Németh Krisztiánnal a soraiban fölényes, 6-1-es győzelmet aratott Afrika legjobb fiataljai ellen a Meridian Kupa első mérkőzésén.

A magyar játékosok közül Dudás Ádám, a győriek játékosa a kezdőcsapatban lépett pályára és 63 percet játszott. Több ügyes megoldása is volt, a jobb szélen kezdett, de később átkerült a bal oldalra.

A helyére beálló Németh Krisztián a kezdeti kapkodás után megnyugodott és a hatodik gól az MTK fiataljának átadásából született. A visszavágót csütörtökön 11 órakor rendezik.

"Dudás Ádám a kezdőcsapatban nagyon jól mozgott az elején a középpálya jobb oldalán" - mondta Várhidi Péter szövetségi kapitány az MTI-nek, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. "Negyed óra elteltével helyet cserélt a másik szélsővel, a bal oldalon már kevesebb labdát kapott, kicsit kifelejtették a játékból. Az látszott, hogy remek fizikai adottságai vannak, talán erősebb is a kortársainál. A helyére beállt Németh Krisztián nem a saját posztján szerepelt, így is feltalálta magát, remek gólpasszt adott. Kíváncsi vagyok rá, hogy csütörtökön a saját helyén mire lesz képes. Az szembetűnő volt, hogy az európai válogatottban a német és spanyol játékosok igyekeztek mindig egymásnak passzolni, a többieket csak elvétve játszották meg. A két csapat között nagy volt a különbség, könnyedén nyertek az európaiak."

Meridian Kupa, 1. mérkőzés:
Európa-Afrika 6-1 (4-1)