Piroska
-11 °C
-2 °C

Három mérkőzésre betiltották a Betis pályáját

MTI
2007.03.02. 21:12
Három mérkőzésre betiltották a Real Betis labdarúgócsapatának pályáját, miután a szerdai, Spanyol Király Kupa-mérkőzésen egy szurkoló megdobta Juande Ramost, a városi rivális FC Sevilla vezetőedzőjét, akit kórházba kellett szállítani.

A negyeddöntő visszavágója félbeszakadt, a fegyelmi bizottság pénteken úgy döntött, hogy a hiányzó 33 percet március 20-án, zárt kapuk mögött a Getafe stadionjában kell lejátszani. Összesítésben a Sevilla 1-0-ra vezet.

A stadion biztonsági kameráinak felvételei alapján azonosították azt a szurkolót, aki egy vízzel és jéggel töltött műanyag palackkal eltalálta Ramost, A rendbontót még nem vették őrizetbe, de már körözik.

A csütörtökön nyilvánosságra hozott rendőrségi jelentés szerint a botrány nem ért véget a stadionban, a Betis szimpatizánsai közül néhányan megpróbálták a sevillai trénert kórházba szállító mentőautót is feltartóztatni és kövekkel dobálták meg a járművet.

Ramost a nyakán találta el az üveg, az edző összeesett és rövid időre elvesztette az eszméletét, de a mentőautóban már magához tért. Az orvosi vizsgálatok enyhe agyrázkódást állapítottak meg nála.

A szakember csütörtökön elhagyta a kórházat és edzést tartott csapatának. Elmondása szerint egy ütést érzett a nyakán, másra nem emlékszik.