Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Oliver Kahn szabálytalanul adhatott vizeletmintát

MTI
2007.03.17. 22:03
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi vizsgálatot indított a Bayern München két játékosa, Oliver Kahn és Lucio ellen, akik állítólag sportszerűtlenül viselkedtek a március 7-ei, Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést követő doppingvizsgálaton.

Az UEFA ezzel kapcsolatos közleményében az áll, hogy a kapus és a brazil védő "megszegte a jó viselkedés alapszabályait".

Markus Hörwick, a müncheni klub sajtószóvivője szombat este úgy nyilatkozott, hogy a véletlenszerű sorsolás egymásután negyedik alkalommal jelölte ki egyik mintaadóként Kahnt a bajorok Bajnokok Ligája-meccse után.

Hörwick szerint a hálóőr mindenben követte az UEFA doppingellenőrének utasításait, vizeletmintát azonban csak két óra elteltével tudott produkálni, pont akkor, amikor a doppingellenőr nem tartózkodott a helyiségben.

"Az UEFA ellenőre közölte, hogy így Oliver mintáját nem tudja elfogadni, mert az nem tekinthető szabályosnak" - mondta Hörwick.

"Hogy utána mi történt, illetve mi a gond Lucióval, arról nincsenek információim."

Az ügyet jövő csütörtökön tárgyalják.

A bajor gárda 2-1-re megnyerte a müncheni találkozót és ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol az AC Milan lesz az ellenfele.