Piroska
-11 °C
-2 °C

Deschamps helyteleníti Trezeguet mellőzését

MTI
2007.03.19. 08:51
Didier Deschamps, a Juventus vezetőedzője helyteleníti, hogy Raymond Domenech, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem hívta be David Trezeguet-t a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőre, illetve az osztrákok ellenében esedékes barátságos mérkőzésre készülő keretébe.

"Egyáltalán nem értek egyet a mellőzéssel. Egy játékos képességei nem változnak azzal, hogy éppen az első vagy a második vonalban futballozik. Természetesen a hivatalban lévő szövetségi kapitány dönthet úgy, hogy nem számít valakire, de azt nem mondhatja, hogy azért, mert az illető a B ligában szerepel. Ez sértő indoklás" - idézte az ANSA olasz hírügynökség a korábban világ- és Európa-bajnok labdarúgót, aki még hozzátette, az olasz bajnokság másodosztálya ebben az idényben nagyon erős.

Deschamps kitért arra is, hogy míg Roberto Donadoni, az olasz válogatott szakvezetője rendszeresen kikéri a véleményét a játékosok fizikai állapotát illetően, addig Domenech sohasem keresi meg őt.

"Ez az ő döntése. Én csupán azt remélem, hogy a mellőzöttség miatt nem csügged el David. Most mindenesetre nagyon szomorú" - mondta Deschamps. Domenech múlt csütörtökön nem állította egyértelműen, hogy azért nem hívja meg Trezeguet-t, mert a másodosztályban szerepel, de utalt rá.

"Nehéz időszakot él át, szeretnék neki időt hagyni, hogy csapatával visszakerüljön az élvonalba és újra bevethető legyen. Ő fontos alkotóeleme a francia válogatottnak, az volt és az is lesz" - fogalmazott a szövetségi kapitány.