Vince, Artúr
5 °C
11 °C

25 másodperces góllal és mesterhármassal nyitott az új Wembley

MTI
2007.03.24. 15:39
Parádés 3-3-as döntetlennel, az angol és az olasz U21-es labdarúgó válogatott barátságos mérkőzésével nyitotta meg kapuit az új Wembley Stadion.

A több mint 800 millió fontos beruházással épült létesítményben alig 25 másodpercet kellett várni az első gólra, ugyanis Giampaolo Pazzini, a Fiorentina játékosa ennyi idő alatt szerzett vezetést az azzuriknak.

A szigetországiak részéről David Bentley egy nagyszerű szabadrúgással a 31. percben vált "halhatatlanná", majd Wayne Routledge a fordulást követően már a vezetést is megszerezte Stuart Pierce együttesének. A britek nem sokáig örülhettek, hiszen Pazzini egy szöglet utáni kavarodást követően rögtön egyenlített.

Öt perccel később Matt Derbyshire ismét az angolokat hozta előnybe, de Pazzini ezen a délutánon tarthatatlannak bizonyult és másodszor is egyenlített, beállítva ezzel a végeredményt.

A találkozót biztonsági okokból "csak" hatvanezer szurkoló tekinthette meg. Az első felnőtt tétmérkőzést - az FA Kupa fináléját - május 19-én rendezik az újjávarázsolt Wembleyben.