Szilvia
5 °C
16 °C

Nem veszik el Dél-Afrikától a 2010-es vébét

MTI
2007.05.02. 23:30

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) maximális támogatásáról biztosította a 2010-es dél-afrikai világbajnokság szervezőbizottságát és leszögezte, hogy nem szerepel a tervek között a helyszín megváltoztatása. "A FIFA nagyon sajnálja, hogy többen félreértették Joseph Blatter szavait. Szeretnénk egyértelműsíteni, hogy a Dél-afrikai Köztársaság a 2010-es vb házigazdája és a B-tervben is az afrikai ország szerepel" - áll a szervezet állásfoglalásában.

A svájci FIFA-elnök a BBC brit televíziós társaságnak adott hétfői interjújában azt mondta, hogy egyelőre tart a bizalom Dél-Afrikával szemben, de végszükség esetén kell néhány tartalék. A sportvezető úgy vélte, az Egyesült Államok, Anglia, Japán, Spanyolország, Mexikó és Ausztrália egyformán beugorhat, közülük páran néhány hónapon belül, páran viszont akár holnap képesek lennének lebonyolítani egy vb-t.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?