Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A brazil kapitány a nyáron se számol Ronaldo játékával

MTI
2007.05.03. 23:18
A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem játszatja a június-júliusi Copa Américán Ronaldót, az AC Milan sztárját.

Dunga, a korábbi kiváló futballistából lett szakvezető gyorsan hozzáfűzte, hogy csak átmenetileg mellőzi a "Fenómenót".

"A venezuelai kontinentális tornán más játékosokat akarok kipróbálni, Ronaldóról mindannyian tudjuk, mire képes, ő olyan típusú futballista, akivel bármikor számolhatok, amikor szükségem van rá" - nyilatkozta a brazil Globo televíziónak.

A dél-amerikai országok bajnokságának számító Copa América az első igazán jelentős szakmai megméretése lesz Dungának, aki a brazilok számára sikertelen tavaly nyári, németországi világbajnokság után került a nemzeti csapat élére. Az elvárás nagy vele szemben, hiszen a selecao rendre jól szerepel a földrészközi futballcsúcson, amelyet többször is - példának okáért 1997-ben és 99-ben éppen Ronaldo hathatós segítségével - megnyert, s első lett a venezuelait megelőző eddigi utolsó ilyen sorozaton is, amelynek Peru adott otthont 2004-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?