Judit
2 °C
7 °C

Kártérítést követel a német szövetség a csaló játékvezetőtől

MTI
2007.05.05. 09:56
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 1,8 millió euró kártérítést követel a mérkőzések eredményének szándékos manipulálásáért jogerősen két év öt hónap börtönbüntetéssel sújtott korábbi játékvezetőtől, Bernd Hoyzertől.

"Hoyzer úr ténykedése komoly erkölcsi és anyagi kárt okozott a német futballnak, amit meg kell térítenie" - mondta Theo Zwanziger, a DFB elnöke. Hoyzer ügyvédei jelezték, védencük nem fizeti ki a DFB által meghatározott összeget.

"Amíg nem kapunk tételes elszámolást arról, hogyan számolták ki a követelés nagyságát, addig egyetlen eurót sem fizetünk" - olvasható a jogi szakemberek rövid írásos nyilatkozatában.

Hoyzerről 2005-ben derült ki, hogy a horvát fogadási maffia megbízásából több bajnoki- és kupamérkőzésen ítéleteivel győzelemhez segítette a megbízói által kijelölt együttest. "Segítségéért" mérkőzésenként 30-70 ezer euró közötti összeget kapott.

A horvát fogadási maffia tagjait a német fogadóirodák is beperelték, a Sapina-testvéreket összesen közel négymillió eurós kártérítés fizetésére kötelezte a bíróság. Hoyzerrel szemben a fogadóirodáknak nincs anyagi követelésük, mert a volt játékvezető nem tett fel pénzt az általa irányított és manipulált meccsekre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?