Tekla
9 °C
20 °C

Kártérítést követel a német szövetség a csaló játékvezetőtől

MTI
2007.05.05. 09:56
A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 1,8 millió euró kártérítést követel a mérkőzések eredményének szándékos manipulálásáért jogerősen két év öt hónap börtönbüntetéssel sújtott korábbi játékvezetőtől, Bernd Hoyzertől.

"Hoyzer úr ténykedése komoly erkölcsi és anyagi kárt okozott a német futballnak, amit meg kell térítenie" - mondta Theo Zwanziger, a DFB elnöke. Hoyzer ügyvédei jelezték, védencük nem fizeti ki a DFB által meghatározott összeget.

"Amíg nem kapunk tételes elszámolást arról, hogyan számolták ki a követelés nagyságát, addig egyetlen eurót sem fizetünk" - olvasható a jogi szakemberek rövid írásos nyilatkozatában.

Hoyzerről 2005-ben derült ki, hogy a horvát fogadási maffia megbízásából több bajnoki- és kupamérkőzésen ítéleteivel győzelemhez segítette a megbízói által kijelölt együttest. "Segítségéért" mérkőzésenként 30-70 ezer euró közötti összeget kapott.

A horvát fogadási maffia tagjait a német fogadóirodák is beperelték, a Sapina-testvéreket összesen közel négymillió eurós kártérítés fizetésére kötelezte a bíróság. Hoyzerrel szemben a fogadóirodáknak nincs anyagi követelésük, mert a volt játékvezető nem tett fel pénzt az általa irányított és manipulált meccsekre.