Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Platini az összes világbajnokságot Európába hozná

MTI
2007.05.07. 19:15
Michel Platini kijelentette, hogy ha rajta múlna, négyévente mindig Európa rendezné a labdarúgó-világbajnokságot.

A kontinentális szövetség, az UEFA februárban hivatalba lépett elnöke erről a Bajnokok Ligája hivatalos lapjaként megjelenő Championsnak nyilatkozott.

A magazinban a francia válogatott egykori kiváló játékosából lett sportdiplomata leszögezte, hogy alaptézise változatlan: őt irányítani választották meg az elnöki posztra, nem pedig tiszteletbeli figurának. Hozzátette, hogy a futballról vallott nézete jottányit sem változott:

"Az emberek azt gondolják, hogy a labdarúgás csak a korrupcióról, az erőszakról és a pénzről szól, pedig ez nem így van. A futball egy szép sport" - fogalmazott.

Platini mint az UEFA elnöke örülne, ha a világbajnokság négyévente Európában lenne, de - fűzte hozzá - ez egy megvalósíthatatlan álom, az viszont nagyon is valószínű, hogy a "világ legnagyobb versenye 2018-ban visszatér Európába".