Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben a Sturm Graz egykori elnöke

MTI
2007.05.08. 15:28
Sikkasztás, hűtlen kezelés és csalárd csőd gyanúja miatt őrizetbe vették Hannes Kartnigot, az osztrák labdarúgó élvonalban szereplő Sturm Graz volt elnökét és vele együtt a klub korábbi titkárát - jelentette be kedden a grazi ügyészség.

A Sturm Graz novemberben leköszönt elnökét hétfő este vették őrizetbe egy több mint kétmillió eurós összeg eltűnése miatt. Az államügyészség szerint a könyvelésben nem szereplő, a klub vagyonához tartozó összegnek 1998 és 2005 között veszett nyoma. Mint közölték, az őrizetbe vétel megelőző jellegű, és a hatóságok a kihallgatás után döntik el, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e Kartnigot és társát.

Az ügyészség szóvivője elmondta, hogy a gyanúsított a fenti időszakban ausztriai kaszinókban mintegy 40 millió schillinget (2,91 millió eurót) játszott el. A Sturm Graz volt elnöke ellen a hetvenes években már folyt egy eljárás csalárd csőd miatt.