Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Politikus lett a foci-vb-döntő bírója

MTI
2007.05.11. 17:20

Horacio Elizondo labdarúgó-bírót, aki a 2006-os vb-döntőn kiállította a francia Zinédine Zidane-t, kormánya tagjává nevezte ki Nestor Kirchner argentin elnök. Az új államtitkár-helyettes legfőbb feladata a labdarúgó stadionokban tapasztalható erőszak megfékezése lesz.

A ma 43 éves focibíró akkor vonult be végleg a sporttörténelembe, amikor 2006. július 9-én piros lapot adott a francia labdarúgó válogatott legendás kapitányának, Zinédine Zidane-nak, aki a mérkőzésen annyira elvesztette a fejét, hogy mellbefejelte az őt szánt szándékkal ingerlő olasz játékost, Marco Materazzit.

Elizondo hivatalosan a sportprogramok koordinálásával fog foglalkozni, külön erre a célra létrehozott államtitkár-helyettesi rangban. A határozottan döntő bíró óvatosan nyilatkozott új feladatáról. "Rövid távon az erőszakot nem lehet felszámolni. Ez közép- és hosszú távú feladat. Az új nemzedékeknek készen kell állniuk erre a kulturális változásra, amelyet a társadalom jelentős része sürget."

Ami ennek módszerét illeti, a sajtónak kifejtette: "Semlegesíteni kell a barrabravákat, a szurkolók szövetségeit, amelyek a fő felelősei az argentin stadionokat elöntő erőszaknak".