Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Jövőre is tizenhat csapat az NB I-ben

MTI
2007.05.17. 17:39
Az élvonalban tizenhat, a másodosztályban két csoportban ugyancsak 16-16 csapat szerepel a 2007/2008-as bajnokságban, többek között erről döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki rendkívüli ülésén, melyen a versenykiírás véglegesítése volt a legfontosabb napirendi pont.

Nem változik a kiesés, feljutás rendszere sem. Az élvonaltól a 15. és 16. helyezett búcsúzik, helyükre a Keleti- és Nyugati csoport győztese kerül.

A testület a következő bajnoki idény versenykiírását véglegesítette. Eldőlt, hogy a bajnokság július 21-én kezdődik és 2008. május 31-ig tart. A bajnok DVSC-TEVA és a kupagyőztes Budapest Honvéd július 11-én és 14-én mérkőzik meg egymással a Szuper Kupáért.

Arról is döntött az elnökség, hogy a Magyar Kupa döntőjében, hasonlóan a negyed- és elődöntőkhöz oda-visszavágós párharcot rendeznek. Legutóbb 1997-ben rendeztek két meccset a fináléban.

Szóba került az a levél is, amely szerdán érkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől azzal kapcsolatban, hogy maximálisan fontos és üdvözlendő az MLSZ fellépése a rasszizmus ellen. A testület felhatalmazta Kisteleki István elnököt és Vágner Lászlót, a játékvezető-bizottság irányítóját, hogy aláírásával csatlakozzon a Zéró Tolerancia-felhíváshoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!