Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jövőre is tizenhat csapat az NB I-ben

MTI
2007.05.17. 17:39
Az élvonalban tizenhat, a másodosztályban két csoportban ugyancsak 16-16 csapat szerepel a 2007/2008-as bajnokságban, többek között erről döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki rendkívüli ülésén, melyen a versenykiírás véglegesítése volt a legfontosabb napirendi pont.

Nem változik a kiesés, feljutás rendszere sem. Az élvonaltól a 15. és 16. helyezett búcsúzik, helyükre a Keleti- és Nyugati csoport győztese kerül.

A testület a következő bajnoki idény versenykiírását véglegesítette. Eldőlt, hogy a bajnokság július 21-én kezdődik és 2008. május 31-ig tart. A bajnok DVSC-TEVA és a kupagyőztes Budapest Honvéd július 11-én és 14-én mérkőzik meg egymással a Szuper Kupáért.

Arról is döntött az elnökség, hogy a Magyar Kupa döntőjében, hasonlóan a negyed- és elődöntőkhöz oda-visszavágós párharcot rendeznek. Legutóbb 1997-ben rendeztek két meccset a fináléban.

Szóba került az a levél is, amely szerdán érkezett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől azzal kapcsolatban, hogy maximálisan fontos és üdvözlendő az MLSZ fellépése a rasszizmus ellen. A testület felhatalmazta Kisteleki István elnököt és Vágner Lászlót, a játékvezető-bizottság irányítóját, hogy aláírásával csatlakozzon a Zéró Tolerancia-felhíváshoz.