Judit
2 °C
7 °C

Gondban a 2010-es foci-vb szervezői

MTI
2007.05.24. 19:56
Jabu Moleki dél-afrikai pénzügyminiszter-helyettes elismerte, hogy akadnak nehézségek a 2010-es labdarúgó-világbajnokság stadionjainak építéseinél, illetve felújításainál, de kijelentette: a létesítmények időben elkészülnek.

"Kevés a megfelelően képzett szakember és építőanyagból sem áll mindenhol annyi rendelkezésre, amennyire szükség lenne, de ezeket a gondokat meg fogjuk oldani és 2009. október 31-re, a nemzetközi szövetség által megjelölt határidőre minden készen fog állni a válogatottak fogadására" - mondta Moleki. "Akik most kétkednek, egyenként lesznek kénytelenek bocsánatot kérni tőlünk."

A Dél-afrikai Köztársaságban öt új stadion épül a vb-re, további ötöt pedig fel kell újítani. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vasárnap kezdődő zürichi kongresszusán hét miniszter képviseli a 2010-es vb házigazdáit, akik a tervek szerint különböző garanciákkal igyekeznek megnyugtatni a FIFA képviselőit.

"A vb megrendezése minden házigazdának hatalmas kihívást jelent, a határidők nagyon szűkek, késlekedésre nincs lehetőség" - mondta Urs Linsi, a FIFA főtitkára.

Linsi hozzátette: Fokvárosban az időpontok betartása érdekében annak ellenére elkezdték az új stadion építését, hogy a Legfelsőbb Bíróság még nem hozott jogerős döntést a helyi zöld szervezetek tiltakozása ügyében. A környezetvédők szerint a munkálatok során helyrehozhatatlan károk keletkeznek a környék élővilágában.

A vb zavartalan lebonyolítása érdekében a FIFA 650 projektből álló listát készített, s mindegyik megvalósításához megadott egy határidőt, melyet a házigazdák nem léphetnek túl.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?