Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

NB I: az MTK győzelmével ért véget az idény

MTI
2007.05.28. 20:17
A második helyezett MTK magabiztosan nyert a negyedik Újpest ellen a labdarúgó Borsodi Liga 30., utolsó fordulójának zárómérkőzésén.

A találkozót követően a kék-fehérek ünnepélyes keretek között vehették át az ezüstérmeket, Sándor Károly pedig elbúcsúztatta a róla elnevezett akadémián nevelkedett Németh Krisztiánt és Simon Andrást, akik az FC Liverpool gárdájához szerződtek.

I. félidő, 5. perc: Horváth L. jobb oldali beadása irányt változtatott Füzin, és a labda a kiinduló Balajcza fölött a hosszú kapufát is érintve a hálóban landolt (1-0).

II. félidő, 20. perc: Szabó indult be egy hosszú bedobásra, ám Vaskó a tizenhatoson belül két kézzel fellökte, amiért Mészáros játékvezető - az asszisztenssel történt egyeztetés után - a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Kanta nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte (2-0).

A lefújást követően Tisza és Horváth L. összeakaszkodott egymással, a csetepatét egy-egy piros lappal zárta le a játékvezető.

MTK Budapest-Újpest FC 2-0 (1-0)
Hidegkuti Stadion, 1500 néző, V: Mészáros
gólszerzők: Horváth L. (5.), Kanta (65., 11-esből)
kiállítva: Horváth L. (a lefújás után), illetve Tisza (a lefújás után)
sárga lap: Horváth L. (90.), illetve Erős (90.)
MTK: Végh - Horváth L., Balogh B., Lambulic, Pollák - Pátkai, Szabó Á. (Busai 73.) - Pál, Kanta, Czvitkovics (Németh K. 56.), Urbán (Hrepka 56.)
Újpest: Balajcza - Zaleh, Vaskó, Vermes, Füzi (Tóth B. a szünetben) - Habi, Erős, Korcsmár (Nagy O. a szünetben) - Sándor Gy., Tisza - Kovács Z. (Széki 68.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!