Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszavonul a walesi válogatottól Ryan Giggs

MTI
2007.05.30. 10:32

Szerdán bejelenti visszavonulását a válogatott futballtól Ryan Giggs. A walesi futball történetének egyik legnagyobb alakja 31 évesen, 64 meccs után távozik. A Manchester United világklasszis középpályása feltehetően azért döntött így a szombati, Csehország elleni Európa-bajnoki selejtező előtt, mert Walesnek már nincs esélye arra, hogy kijusson az Ausztriában és Svájcban rendezendő tornára.

Giggs, bár a MU-val Bajnokok Ligája-győztes, kilencszeres bajnok és négyszeres FA-kupa-győztes, a válogatott focitól úgy búcsúzik, hogy egyetlen nagy tornán sem vett részt. Ez jutott az elmúlt fél évszázad legismertebb walesi futballistáinak - Ian Rush, Mark Hughes, John Toshack, Dean Saunders - is: az ország válogatottja 1958-ban szerepelt utoljára világbajnokságon.