Erzsébet
1 °C
4 °C

Életrajzi könyv Albert Flóriánról

MTI
2007.05.30. 15:38
Szerdán, az Üllői úti stadionban mutatták be az Életem a Fradi című könyvet, amely az egyetlen magyar Aranylabdásnak, Albert Flóriánnak a pályafutását és életét mutatja be.

A 171 oldalas, a ferencvárosi klub színeihez igazodva zöld-fehér könyvben a "Császár" idézi fel pályafutása és élete legemlékezetesebb pillanatait.

"Négy hónap alatt készült el a könyv, mivel én is élvonalbeli futballista voltam és korban is közel állok Flórihoz. Jól haladtunk, hiszen kitűnően ismerem azt az időszakot, amelyről írtunk" - mondta Kiss László, a könyv szerkesztője. "Ráadásul Flórihoz hasonlóan én is sérülés miatt kényszerültem befejezni pályafutásomat, ezért pontosan tudom, mi játszódik le ilyenkor az emberben."

Albert Flórián 1967-ben kapta meg az Aranylabdát és 1974. március 17-én vonult vissza.

"Nem ez az első életrajzi könyv, amely rólam készült, de ez az első, amely ilyen formában megjelenik" - mondta Albert. "Visszavonulásom után Hoffer József, az MTI munkatársa írt rólam egy hasonló művet, akkor azonban megjelenés előtt a kéziratot be kellett mutatni az arra illetékes hatóságnál. A kéziratra azt mondták, hogy nagyon jó, de sajnos papírhiány miatt a könyv nem jelenhet meg. Szerencsére ezúttal bőven volt papír."

Az "Életem a Fradi" című könyv a Nemzeti Sport gondozásában jelenik meg, ára 5900 forint. Kálnoki Kis Attila, a lap főszerkesztője azt mondta: bízik benne, hogy ez a kiadvány ugyanolyan sikeres lesz, mint a Puskás Ferencről készült mű, illetve az 1956-os év magyar sportjával foglalkozó "Vér és aranyak" című kötet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?