Piroska
-2 °C
5 °C

Bocsánatot kért a botrányt okozó dán szurkoló

MTI
2007.06.04. 13:18
Több fórumon is bocsánatot kért az a dán szurkoló, aki miatt félbeszakadt a szombati, svédek elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtező.

A 29 éves, Svédországban élő dán szurkoló a koppenhágai találkozó 89. percében rohant be a pályára, amikor a német Herbert Fandel kiállította Christian Poulsent, és 11-est adott 3-3-as állásnál. A nevét fel nem fedő férfi megütötte a játékvezetőt, és végül a hátvéd Michael Gravgaard fékezte meg. A tettest őrizetbe vették, majd elengedték, és szabadlábon védekezhet.

"Teljesen hülye voltam. Szeretnék bocsánatot kérni Dániától, Svédországtól és a bírótól az embertelen viselkedésemért" - mondta az Aftonbladet című svéd lapnak.

"A dánok most utálnak, és érthetően a svédek is idiótának tartanak" - nyilatkozta az Ekstra Bladet című dán újságnak. Míg a B.T. dán lapnak azt mondta: nagyon örül annak, hogy Gravgaard megállította, mielőtt még további őrültséget követett volna el.

A férfi elárulta, tette előtt 15-20 üveg sört fogyasztott. Az európai szövetség még az Eb-selejtezők szerdai fordulója előtt dönteni fog, hogy a svédek megkapják-e a három pontot 3-0-ás gólkülönbséggel.