Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

A dán rendőrség vádat emelne Poulsen ellen

MTI
2007.06.05. 15:10
A dán rendőrség azt tervezi, hogy vádat emel Christian Poulsen ellen, aki a botrányos szombati Dánia-Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn megütötte ellenfelét. Flemming Steen Munch, a koppenhágai rendőrség szóvivője úgy nyilatkozott: "itt az ideje példát statuálni".

A 27 éves Poulsen a 89. percben gyomron ütötte a 16-oson belül a svéd Markus Rosenberget, amiért a bíró kiállította, majd 11-est ítélt. A büntetőt azonban már nem hajthatták végre a vendégek, mivel egy erősen ittas dán szurkoló berohant a pályára és megütötte a játékvezetőt, aki ezek után lefújta a 3-3-ra álló találkozót.

A szóvivő szerint rendőrségi szempontból Poulsen tette sokkal súlyosabb, mintha a nézőtéren történt volna hasonló eset. "Az erőszakot lassan már a mérkőzés részeként kezelik, pedig ez nem lenne szabad" - mondta Munch, hozzátéve, hogy Poulsen tettéért egyhónapos börtönbüntetés jár.

A Sevilla középpályása azóta bocsánatot kért - akárcsak a börtönből azóta kiengedett drukker -, s kijelentette, hogy élete legnagyobb butasága volt az ütés. A dánok, akik Polusen nélkül utaztak el a szerdai, Lettország elleni rigai mérkőzésre, azzal számolhatnak, hogy az európai szövetség (UEFA) 3-0-ás gólkülönbséggel a svédeknek adja az ominózus mérkőzést. Ez esetben gyakorlatilag lemondhatnak a továbbjutásról.