Piroska
-2 °C
5 °C

Megtartja legjobb csatárát a Sevilla

MTI
2007.06.24. 19:21
Bár távozását rebesgették, Frederic Kanoute nem megy Angliába, hanem marad az FC Sevillában, amely az ő győztes góljával hódította el a spanyol Király Kupát a Getafe ellenében szombat este.

"Még két évem van a szerződésemből, és azt ki is töltöm, nem tervezem elmenetelemet innen" - nyilatkozta a csatár közvetlenül az után, hogy a Real Madrid stadionjában, a Santiago Bernabéuban együttesével az idén - az európai Szuperkupa elhódítása és az UEFA-kupa-címvédés után - a hazai kupasorozat döntőjében is diadalmaskodott.

Mali nemzeti válogatottjának huszonkilenc éves támadója ebben a szezonban huszonegy góllal segítette klubcsapatát - a Real Madrid és a Barcelona mögötti - bajnoki harmadik helyezéshez, és elévülhetetlen érdemeket szerzett abban is, hogy a Sevilla a második számú európai kupasorozatban ismételni tudott. Tudniillik az UEFA-kupa két fináléjának mind a négy meccsén eredményes tudott lenni.

Az Angliában korábban már megfordult Canoute, aki futballozott a Tottenham Hotspurben és a West Ham Unitedben is, leszögezte, hogy nem tervezi visszatérését a szigetországba.

"Sok mindent olvastam, ami távol áll az igazságtól. Két remek szezont tudok magam mögött, és most nyertünk egy újabb trófeát is. Az a célom, hogy továbbra is a Sevilláért küzdjek" - nyilatkozta Canoute.

A csatár a szombati döntőben a 11. percben talált be a Getafe kapujába, s góljával nyert 1-0-ra a Sevilla, fennállása negyedik végső diadalát aratva a Király Kupában.