Ödön
2 °C
11 °C

A Campobassótól érkezik olasz edző Sopronba

MTI
2007.10.01. 19:30
Olasz edzője lett az FC Sopron pár hete itáliai üzletemberek által irányított labdarúgócsapatának: az új tréner a negyvenhárom éves Vincenzo Cosco, aki Újpesten, a Szusza Ferenc Stadionban már látta új együttesét.

Détári Lajost csütörtökön menesztette a klub elnöke, mert indoklása szerint "megengedhetetlen hangnemben beszélt vele a szakember".

Cosco játékosmúltjáról, s eddigi edzői pályájáról azt mondta, játékosként a harmadosztályig vitte, nem lett neves futballista. Tizenkét éve edzősködik, kiscsapatoknál dolgozott, ám több együttessel bajnokságot nyert. Eddig a Paganese, a Provanto, a Valle di Sangro, az Isernia és a Campobasso együtteseit irányította.

Cosco a helyszínen tekintette meg a soproni csapat újpesti bajnoki mérkőzését, amelyen 4-0-ás vereséget szenvedett az általa átvett együttes.

"Tudok az előzményekről és arról is, hogy sok a sérültje az együttesnek. Feszült napokat élt át a mérkőzés előtt a társaság, így nem lepett meg a dekoncentrált játék. Sajnálom, hogy Détári Lajossal, akit labdarúgóként tiszteltem és nagyon nagyra tartottam, úgy alakultak a dolgok, ahogy, de ezt minősíteni nem az én tisztem. A legfontosabb, hogy minél előbb minden rendben legyen a játékosok körül. A jelen helyzetben a legfontosabb, hogy mentálisan mihamarabb egyenesbe kerüljön a társaság" - mondta székfoglalójában Cosco, akinek szerződése az idény végéig szól.

Vincenzo Cosco szakmai stábjába a napokban érkezik Sopronba egy-egy olasz, erőnléti és kapusedző személyében. Munkáját a soproni játékosokat, a helyi viszonyokat jól ismerő, Újpesten a csapatot vezető Végh Tibor segíti még.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?