Szilárda
-4 °C
3 °C

November 17-én lehet a Puskás Ferenc utca keresztelője

MTI
2007.10.03. 12:32
Az Aranycsapat legendás labdarúgója halálának első évfordulóján, azaz a tervek szerint november 17-én lehet a Puskás Ferenc utca hivatalos keresztelője. Ezt a Budapest díszpolgáraira - így Puskásra is - vonatkozó rendeletmódosítás teszi lehetővé. Erről Koblov Szilvia, Kispest sajtóreferense tájékoztatta az MTI-t.

Az ügyintézés további menetével kapcsolatban arról számolt be, hogy a Főpolgármesteri Hivatalnak 30 napon belül el kell küldenie a hivatalos határozatát, amelyet a kispesti önkormányzat építési hatóságának engedélyeznie kell.

Véleménye szerint így a hivatalos névavatóra várhatóan legkésőbb november 17-én, Puskás halálának első évfordulóján kerülhet sor a Bozsik Stadion bejáratánál. Itt április 2-án, a legendás játékos születésének 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak, s jelképes utcatáblát helyezett el a Budapesti Honvéd és a magyar labdarúgó-válogatott a tavaly elhunyt futballista tiszteletére.

A XIX. kerületi önkormányzat tavaly novemberben kezdeményezte a névváltozást, de azért húzódott el az ügy, mert ehhez rendeletet kellett módosítani, ugyanis a korábbi előírás szerint csak halálának 25. évfordulója után lehet utcát elnevezni személyről. Ez annyiban változott, hogy Budapest díszpolgára esetében kivételt lehet tenni. A Fővárosi Közgyűlés múlt csütörtökön hagyta jóvá azt a kezdeményezést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!