Jenő
-3 °C
6 °C

Húszezer dollár a tanév a Real Madrid indonéziai akadémiáján

MTI
2007.10.03. 15:58
A spanyol bajnok Real Madrid 2008-tól helyi fiatalok képzésére labdarúgó-akadémia megnyitását tervezi az Indonéziához tartozó Bali szigetén.

A jövő év augusztusában megnyíló iskolában a spanyol sztárcsapat edzői a sziget üdülőövezetében felépítendő sport- és lakókomplexumban várnák azon 9-18 éves fiatalokat, akiknek szülei képesek megfizetni az előreláthatólag húszezer dolláros (kb. 3,4 millió forintos) tandíjat egy tízhónapos felkészítésért.

Az akadémia leendő vezetője, Carmen Yahaya elmondta: minden engedélyt megszereztek a nemzeti sporttanácstól és az oktatási minisztériumtól több sportközpont megnyitására. Erre először jövőre Balin kerül sor, majd ha minden jól megy, 2009-ben Jakartában is.

"Ez lesz az első ilyen futball-akadémia az országban, melytől világklasszis játékosok felbukkanását várjuk. Indonézia 220 milliós népessége tele van felfedezetlen tehetségekkel" - tette hozzá az igazgató asszony.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?