Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halasztják az argentin-angol visszavágóját

MTI
2007.10.06. 09:42
A helyi posta sztrájkja miatt elhalasztották az 1986-os labdarúgó-világbajnokság argentin-angol negyeddöntőjének "visszavágóját", amelyre eredetileg jövő vasárnap, Birminghamben került volna sor.

A szervezők attól tartottak, hogy az e heti és jövő heti munkabeszüntetés veszélyezteti az interneten rendelt jegyek célba juttatását, ezért inkább úgy döntöttek: jövő februárra teszik át a meccs időpontját.

A több mint húsz évvel ezelőtti mexikói találkozó 22 szereplője közül egyébként 17 elfogadta a rendezők meghívását, köztük Diego Maradona, a később aranyérmes dél-amerikaiak legnagyobb sztárja. A 114 ezer néző előtt rendezett mérkőzésen Maradona két felejthetetlen gólt szerzett a szigetországiak ellen: az elsőt kézzel juttatta a hálóba - később azt mondta, isten keze volt -, a második előtt pedig végigszlalomozva a fél pályát átverte az egész angol védelmet; ez utóbbi találat azóta is szinte minden gólszépségversenyt megnyer. Az összecsapást 2-1-re nyerték a dél-amerikaiak.