Erzsébet
1 °C
4 °C

EURO-2008: rosszul jár, aki az első kalapba kerül

MTI
2007.10.12. 20:47
Élesen bírálta a 2008-as svájci-osztrák közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság kiemelési rendszerét Oliver Bierhoff, a német válogatott menedzsere.

Az európai szövetség (UEFA) a tizenhatos döntő sorsolása előtt az első kalapba sorolta a házigazdákat, illetve - ha továbbjutnak - a címvédő görögöket. Az első kalap negyedik tagja a jelenleg zajló selejtezősorozaton legmagasabb UEFA-együtthatóval rendelkező csapat lesz. Pillanatnyilag a németek állnak a legjobban.

"A besorolás nem tükrözi a valós erőviszonyokat, hiszen az eddigi eredmények alapján a világbajnok Olaszország és Anglia csak a második kalapban található, míg a vb-ezüstérmes franciák a harmadik kalapban lennének" - bosszankodott Bierhoff. "Elvben tehát egy német, olasz, francia hármas is összekerülhet a csoportkörben. Az lett volna az igazságos, ha a valós erőviszonyok alapján készítik el a kiemeléseket, ebben az esetben a görög, osztrák, svájci hármast a harmadik vagy negyedik kalapba kellene tenni. Egyértelműen az a válogatott jár a legrosszabbul, amelyik a három gyengébb mellé bekerül az első kalapba. Ilyet még nem láttam, mi biztos nem fogunk elkezdeni taktikázni, de a mostani rendszerben az kerül könnyebb csoportba, akit hátrébb sorolnak be." A sorsolás december 2-án lesz Luzernben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?