Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beckenbauer már Eb-győztesnek látja a németeket

MTI
2007.10.15. 14:24
Már a német labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki győzelméről beszél Franz Beckenbauer azután, hogy Joachim Löw együttese szombaton biztosította a helyét a jövő évi, osztrák-svájci közös rendezésű kontinenstornán. A "Császár" szerint a csapat a tavalyi vb-bronz óta tartja a színvonalat, sőt, ha lehet, még emelte is azt.

"Jelenleg a német együttes a legjobb és a legkiegyensúlyozottabb Európában" - mondta, hozzátéve, hogy az olaszok, a franciák és az angolok ezzel szemben visszaestek és még az is nehézséget okoz számukra, hogy kvalifikálják magukat az Eb-re.

"Ennek ellenére biztos vagyok abban, hogy az úgynevezett +nagyok+ mindannyian ott lesznek 2008-ban Svájcban és Ausztriában" - fogalmazott a német szövetség internetes oldalán a játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnoki címet szerzett Beckenbauer.

Szerinte a háromszoros Európa-bajnok (1972, 1980, 1996) Németország elsősorban a szakvezető, Joachim Löw miatt érett meg az újabb sikerre. "Irányítása alatt a csapat nagyot lépett előre" - mondta és egyben emlékeztetett arra, hogy míg a vb előtt - még Jürgen Klinsmann-nal - több fájó vereséget is szenvedett a válogatott, addig az új kapitánnyal eddig csupán egyszer kapott ki, s akkor is tartalékosan szerepelt.