Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Szauerwein Tivadar lett a Fehérvár FC a többségi tulajdonosa

MTI
2007.10.19. 21:36
Szauerwein Tivadar lett a többségi tulajdonosa az élvonalbeli Fehérvár FC labdarúgócsapatát működtető kft-nek - erről határozott a cég taggyűlése pénteken.

Az üzletember azt javasolta, hogy a hatékonyabb működés érdekében két ügyvezető irányítsa a napi munkát. Gál László eddigi ügyvezető így csak a sportügyekkel foglalkozna, míg a pénzügyi irányítást egy ehhez megfelelő végzettséggel rendelkező gazdasági szakemberre kívánják bízni.

A taggyűlés arról is döntött, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kezdeményezésére indított licenceljárási vizsgálatban Viniczai Tibor kisebbségi tulajdonos képviselje a klubot.

A tanácskozáson Nemes Ferenc - aki az MLSZ alelnöke is - bejelentette, hogy egyszázalékos tulajdonrészét Viniczainak ajándékozza, amit a november 5-i taggyűlés hagy majd jóvá.

A futball kft. sorsa szerepel a székesfehérvári önkormányzat jövő heti ülésének a napirendi pontjai között is. A városvezetésnek a tulajdonosakkal együtt több problémára is megoldást kell találnia: a klub háromhavi fizetésekkel és különböző prémiumokkal tartozik a játékosoknak.

A Fehérvár FC ezenkívül a Kecskemétnek is tartozott Csizmadia Csaba átigazolása után járó 3,7 millió forinttal, és - az MLSZ korábbi döntése értelmében - az a veszély fenyegette, hogy a pénteki, Diósgyőr elleni mérkőzésétől kezdve fordulónként három-három pontot levonnak tőle, ha nem fizet.

Gál az MTI-nek - konkrétumot nem említve - azt mondta, hogy Csizmadia ügye rendeződött, a fehérváriaktól nem vonnak le pontokat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?