Huba
17 °C
33 °C

Szauerwein Tivadar lett a Fehérvár FC a többségi tulajdonosa

MTI
2007.10.19. 21:36
Szauerwein Tivadar lett a többségi tulajdonosa az élvonalbeli Fehérvár FC labdarúgócsapatát működtető kft-nek - erről határozott a cég taggyűlése pénteken.

Az üzletember azt javasolta, hogy a hatékonyabb működés érdekében két ügyvezető irányítsa a napi munkát. Gál László eddigi ügyvezető így csak a sportügyekkel foglalkozna, míg a pénzügyi irányítást egy ehhez megfelelő végzettséggel rendelkező gazdasági szakemberre kívánják bízni.

A taggyűlés arról is döntött, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kezdeményezésére indított licenceljárási vizsgálatban Viniczai Tibor kisebbségi tulajdonos képviselje a klubot.

A tanácskozáson Nemes Ferenc - aki az MLSZ alelnöke is - bejelentette, hogy egyszázalékos tulajdonrészét Viniczainak ajándékozza, amit a november 5-i taggyűlés hagy majd jóvá.

A futball kft. sorsa szerepel a székesfehérvári önkormányzat jövő heti ülésének a napirendi pontjai között is. A városvezetésnek a tulajdonosakkal együtt több problémára is megoldást kell találnia: a klub háromhavi fizetésekkel és különböző prémiumokkal tartozik a játékosoknak.

A Fehérvár FC ezenkívül a Kecskemétnek is tartozott Csizmadia Csaba átigazolása után járó 3,7 millió forinttal, és - az MLSZ korábbi döntése értelmében - az a veszély fenyegette, hogy a pénteki, Diósgyőr elleni mérkőzésétől kezdve fordulónként három-három pontot levonnak tőle, ha nem fizet.

Gál az MTI-nek - konkrétumot nem említve - azt mondta, hogy Csizmadia ügye rendeződött, a fehérváriaktól nem vonnak le pontokat.