Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Sevilla sikeredzője veszi át a Tottenham irányítását

MTI
2007.10.28. 12:40
Juande Ramost, az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla volt trénerét nevezték ki a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

Martin Jolt, a Premier League-ben szereplő alakulat szakmai munkájának korábbi holland irányítóját csütörtökön menesztették. A spanyol Ramos pénteken mondott le a Sevillánál betöltött posztjáról. Az angol klubbal a 2010/2011-es szezon végéig szóló szerződést írt alá.

"Nagyra értékelem, hogy egy ilyen, nagy hagyományokkal és komoly múlttal rendelkező klubnál lehetek vezetőedező. Amióta trénerkedek, Angliába szerettem volna jönni. Őszintém remélem, hogy megszolgálhatom a bizalmat, melyet velem szemben tanúsítanak" - fogalmazott Ramos.

Az 53 éves szakember öt trófeát gyűjtött a Sevillával. 2006-ban és idén megnyerte a második számú európai kupasorozatot, ráadásul tavaly az európai Szuperkupát, idén pedig a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát is elhódította. A bajnokság előző szezonjában elért harmadik hellyel a Sevilla története során először elindulhatott a BL-ben is.

A Tottenhamnél - akárcsak korábban - a 36 esztendős Marcos Alvarez segíti majd erőnléti edzőként Ramos munkáját.

Tíz forduló alatt a londoni csapat mindössze egy győzelmet aratott, emellett négyszer döntetlent ért el, öt alkalommal pedig kikapott.