Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kahn megtiltaná a sorfalállítást

MTI
2007.10.30. 15:33
Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának kapusa szerint kevesebb gól születne szabadrúgásból, ha a hálóőrök nem állítanának sorfalat.

"Könyökműtétem után bőven volt időm gondolkozni, és arra jutottam, hogy a sorfal többet árt, mint segít egy kapusnak" - mondta a DSF sportcsatorna Bundesliga-magazinjában. "A kapusok később látják meg a labdát és kevesebb idejük marad a reagálásra. Ha a felugró sorfal alatt vagy fölött rúgják el a labdát, akkor pedig semmi esélyünk sem marad. Ha viszont nincs sorfal, akkor mindent jól lehet látni, ráadásul több idő marad a hárításra is."

Franz Beckenbauer, a német válogatottal játékosként és szakvezetőként is világbajnokságot nyert legenda, a Bayern München elnöke nem osztja Kahn véleményét.

"Oli túl sokat pihent, ezért jutnak eszébe ilyen butaságok, jó lenne, ha minél hamarabb ismét teljes intenzitással edzene a többiekkel. Remélem, a Bayern München meccsein nem próbálja ki új ötletét. Az ellen viszont nincs kifogásom, hogy visszavonulása után saját kapusiskolájában már ezzel a módszerrel oktassa az ifjú tehetségeket."