Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Kahn megtiltaná a sorfalállítást

MTI
2007.10.30. 15:33
Oliver Kahn, a Bayern München labdarúgócsapatának kapusa szerint kevesebb gól születne szabadrúgásból, ha a hálóőrök nem állítanának sorfalat.

"Könyökműtétem után bőven volt időm gondolkozni, és arra jutottam, hogy a sorfal többet árt, mint segít egy kapusnak" - mondta a DSF sportcsatorna Bundesliga-magazinjában. "A kapusok később látják meg a labdát és kevesebb idejük marad a reagálásra. Ha a felugró sorfal alatt vagy fölött rúgják el a labdát, akkor pedig semmi esélyünk sem marad. Ha viszont nincs sorfal, akkor mindent jól lehet látni, ráadásul több idő marad a hárításra is."

Franz Beckenbauer, a német válogatottal játékosként és szakvezetőként is világbajnokságot nyert legenda, a Bayern München elnöke nem osztja Kahn véleményét.

"Oli túl sokat pihent, ezért jutnak eszébe ilyen butaságok, jó lenne, ha minél hamarabb ismét teljes intenzitással edzene a többiekkel. Remélem, a Bayern München meccsein nem próbálja ki új ötletét. Az ellen viszont nincs kifogásom, hogy visszavonulása után saját kapusiskolájában már ezzel a módszerrel oktassa az ifjú tehetségeket."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!