Marcell
19 °C
32 °C

Beckham készül 100. válogatottságára

MTI
2008.03.07. 13:15
David Beckham fittnek érzi magát, és szeretne ott lenni március 26-án a franciák elleni barátságos mérkőzésen, amikor is 100. alkalommal szerepelhet az angol labdarúgó-válogatottban.

"Ugyan van egy kis sérülésem, de már három mérkőzésen játszottam az elmúlt időszakban. Ha a kapitány számít rám, örömmel megyek" - mondta a klubjával, a Los Angeles Galaxyval a Távol-Keleten túrázó sztár.

Fabio Capello szövetségi kapitány azt mondta, ő vagy segítője, Franco Baldini a jövő héten az Egyesült Államokba utazik, hogy felmérje, milyen állapotban van a 32 éves játékos.

"Azután fogjuk eldönteni, hogy bekerülhet-e a keretbe" - jelentette ki az olasz szakember.

A válogatott korábbi csapatkapitánya abban reménykedett, hogy már februárban, Svájc ellen "századossá" léphet elő, de akkor Capello úgy vélekedett, hogy még nincs megfelelő erőben.

Amennyiben Beckham a franciák elleni keretből is kimarad, a Trinidad és Tobago, majd az Egyesült Államok elleni barátságos találkozó kínál újabb alkalmat számára.

Beckham lehet az ötödik angol futballista, aki eléri a 100. válogatottságot: Peter Shilton 125-ször, Bobby Moore 108-szor, Bobby Charlton 106-szor, Billy Wright pedig 105-ször ölthette magára a háromoroszlános mezt.