Valter
16 °C
31 °C

Lesz magyar játékos a foci-Eb-n

MTI
2008.03.13. 13:14
A McDonald's az idei UEFA EURO 2008 keretén belül is meghirdeti a Játékoskísérő Programot, amely ezúttal 2 magyar gyermek részvételével zajlik majd. Az idei programban az étteremlánc vendégei is "labdába rúghatnak", közülük kerül ki ugyanis az egyik szerencsés, aki a bajnokság döntő mérkőzésén, június 29-én, Bécsben kísérheti pályára Európa egyik legjobb focistáját.

A másik gyermeket a 2006-os programhoz hasonlóan a Góliát-McDonald's FC játékosai közül, egy célbarúgó verseny keretében választják ki a szervezők. A verseny győztese a június 26-i bécsi elődöntőn vehet részt.

A programra az éttermekben minden 9-10 éves gyermek jelentkezhet, a célbarúgó versenyre pedig a Góliát-McDonald's FC tagjainak nevezését várják iskolájukban. A jelentkezők közül sorsolás, illetve a verseny dönti majd el, hogy ki utazhat szülei kíséretében a 4 napos programra, melynek fénypontja maga a mérkőzés lesz.

Európa 40 országából érkező 482 gyermeket az egyes országok eltérő módon választják ki, így nemzeti bajnokságokon, ügyességi versenyeken, labdarúgó tornákon, média együttműködések, vagy éttermi promóciós programok során dől el, kik lesznek az idei játékoskísérők.

A 2006-os futball világbajnokságon egyetlen magyar lépett a pályára: a 9 éves Nagy Balázs, a dortmundi elődöntőn Arne Friedrich kísérőjeként jelent meg a szurkolók előtt.