Júlia, Rita
13 °C
26 °C

Várhidi: Egy válogatott nem lehet tartalékos

MTI
2008.03.24. 12:06
Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több kulcsjátékosára sem számíthat a szerdai, szlovénok elleni barátságos mérkőzésen.

"Mindig azt mondtam, hogy egy válogatott nem lehet tartalékos, nekünk most mégis több problémával kell megküzdenünk, hiszen nincs itt Gera Zoltán és Löw Zsolt, valamint Hajnal Tamás és Halmosi Péter kidőlt a sorból" - nyilatkozta.

Az említett futballisták hiányában a szakember mindössze három támadó szellemű középpályással, Huszti Szabolccsal, Dzsudzsák Balázzsal és Buzsáky Ákossal számolhat a szerdai összecsapáson, így valószínűleg mindhárman a kezdőcsapatban kapnak helyet, miután a tréner továbbra is az úgynevezett "vezető ékes" rendszernek szavaz bizalmat. Ezen a poszton várhatóan egy olyan játékos kap majd lehetőséget, aki a Várhidi-érában még nem lépett pályára a válogatottban: Orosz Péter, az osztrák Innsbruck támadója és Ferenczi István, az angol másodosztályú Barnsley-val FA Kupa elődöntőbe jutott csatára jöhet szóba.

"Sajnos, a centereink nem tudnak sokat játszani a saját csapatukban, Orosz Peti viszont meghatározó ember az Innsbruckban és rendszeresen gólokat lő. Őt, akárcsak Ferenczi Pistát, fel kell készíteni az esetleges vezető ék szerepére" - mondta a szövetségi kapitány.

A szerdai találkozón Juhász Roland viseli majd a csapatkapitányi karszalagot, várhatóan lehetőséget kap az angol második vonalban rendszeresen jó teljesítményt nyújtó Tímár Krisztián is, aki először lehet válogatott.

Az együttes a mérkőzés kezdetéig Hévízen készül fel, hétfőn 16:45 órakor Andráshidán edz, mivel a ZTE Aréna talaja az elmúlt napok esőzéseitől felázott.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
3899 Ft
3315 Ft