Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A FIFA tiltása ellenére La Pazban is lesznek vb-selejtezők

MTI
2008.04.05. 11:36

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) tiltása ellenére mégis La Pazban, tengerszint feletti 3600 méteres magasságban játssza hazai világbajnoki selejtezőit a bolíviai válogatott. Nyolc dél-amerikai szövetség így jelezte: nem ért egyet a FIFA-korlátozással, és szolidaritásáról biztosította a bolíviaiakat. Egyedül a brazilok nem írták alá azt a szerződést, miszerint hajlandóak La Pazban pályára lépni, de amint Carlos Chavez, a bolíviai szövetség elnöke jelezte: biztos abban, hogy ők is hamarosan csatlakoznak a többiekhez.

Először a chileiek szerepelnek majd a Hernando Siles stadionban, igaz, a találkozó előtt 15 nappal megkezdik az akklimatizálódást. A többiek azonban jelezték: ők nem élnek ezzel a lehetőséggel. A FIFA rendelkezése egyébként úgy szól, hogy nem lehet nemzetközi mérkőzéseket tartani a tengerszint felett 2750 méternél magasabban, azonban ha vendégek számára biztosítanak elegendő akklimatizálódást, akkor igen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?