Aliz
6 °C
14 °C

A Cardiff talán indulhat az UEFA-kupában

BBC
2008.04.07. 10:13

Az európai (UEFA) és az angol futballszövetség (FA) is azt fontolgatja, segítséget nyújt az FA-kupa döntőjébe bejutott Cardiffnak. Az elődöntőben éppen Ferenczi István csapatát, a Barnsley-t kiütő walesi együttes ugyanis hiába verné meg a májusi döntőben a Portsmouth-t, nem indulhatna az UEFA-kupában. Ezt ugyanis sem az FA, sem az UEFA szabályai nem engedik, ugyanis a szereplést hazája versenyeiben kellene kivívnia.

Az európai szövetség szóvivője, William Gaillard már jelezte, a szervezet nagyon szimpatizál a Cardiffal, ezért lehetőséget akar neki adni a szereplésre. Az FA-nél azt mondták, az alapfelállás az, hogy nem angol kupaindulónak nem jár az UEFA-kupás hely, de a szabályozás azért ilyen, mert eddig ennek még a lehetősége sem merült fel. Mindkét szervezet azt ígérte, áttekintik a szabályaikat, de ezt a májusi döntő előtt biztosan nem teszik meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?