Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Ötezer önkéntes segít a foci-Eb-n

MTI
2008.04.08. 10:36
Ötezer önkéntes segédkezik majd az osztrák-svájci közös rendezésű, júniusi labdarúgó Európa-bajnokság lebonyolításában. Hatvan országból válogatták ki őket.

Összesen csaknem tizennyolc ezren jelentkeztek, hogy a két ország történetében legnagyobb sportrendezvénynek számító futballtornán segítsenek.

A jelentkezésnél nem számított, hogy ki honnan származik - jöhetett akár Ausztriából, Svájcból, Horvátországból Togóból vagy Brazíliából. Valamennyiükkel interjút készítettek, amely során behatóan kifaggatták őket, vajon alkalmasak-e a munkára. A beszélgetések nyomán szűkült le a kör ötezer főre.

A kiválasztottak a tornának otthont adó helyszíneken - négy-négy svájci, illetve osztrák városban - április 19-étől megszervezett előkészítő tanfolyamokon tudják meg, hogy mi is lesz a "beosztásuk". A szerencsésebbek a stadionokban vagy a szálláshelyeken tüsténkedhetnek majd, netán a csapatokat kísérhetik, esetleg UEFA-vezetőket vagy egyéb fontos személyiségeket, újságírókat kalauzolhatnak. De lesznek, akik az összecsapásoktól távol látják el a feladatukat: utazási vagy szervezőirodákban, sőt megeshet, hogy parkolókban kell a forgalmat irányítaniuk.

Mivel önkéntes munkáról van szó, fizetés természetesen nem jár nekik. A szervezők csupán étkezési utalványokat és ingyenes tömegközlekedést biztosítanak számukra - és a torna végeztével megtarthatják az Adidas cég által szállított egyenöltözéket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!