Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Őrizetbe vették a Birmingham City elnökét

MTI
2008.04.10. 21:09

Vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vette a rendőrség a labdarúgó Premier League-ben szereplő Birmingham City elnökét és ügyvezető igazgatóját. David Sullivant és Karren Bradyt a kihallgatás után elengedték, de hamis könyvelés és csalás vádjával eljárás indult ellenük. A klub közleménye szerint ugyanakkor a helyzet nem komoly, a vezetők adategyeztetésen jártak a rendőrségen, melynek időpontját már hetekkel korábban rögzítették.

A hatóság márciusban tartott házkutatást a birminghamiek irodájában. Sullivan és Brady előtt a korrupciós ügyekkel összefüggésben hét személyt vett őrizetbe és hallgatott ki a rendőrség. Tavaly novemberben az FA Kupa-döntős Portsmouth szakvezetőjének, Harry Redknappnek is több órát kellett eltöltenie az őrszobán. A londoni tőzsdén csütörtökön átmenetileg felfüggesztették a Birmingham City részvényeinek kereskedését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?