Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Már nem Urbányi az Újpest edzője

MTI
2008.04.21. 10:31

A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Újpest FC szerződést bontott Urbányi István vezetőedzővel. Az elválás közös megegyezéssel történt.

"Az Újpest FC vezetősége öt mérkőzésenként értékeli a bajnoki szereplést. Miután csapatunk a következő fordulóban nem lép pályára a Soproni Ligában, az értékelésre vasárnap került sor. Ezt követően a mai napon úgy határoztunk, hogy az Újpest FC közös megegyezéssel szerződést bont Urbányi István vezetőedzővel" - olvasható a klub hivatalos oldalán.

A vezetőség álláspontja szerint az elmúlt időszakban ugyan eredményesen szerepelt a csapat, de a mutatott játék nem olyan volt, mint amit, amilyet elvártak. Az Újpest szombaton otthon 4-4-et játszott a REAC-cal, s a harmadik helyen áll a bajnokságban, hátránya három pont az éllovas MTK-val szemben.

Az Újpest hétfőn délután, 15 órakor sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra, ki irányítja a jövőben az együttes szakmai munkáját. A Nemzeti Sport hétfői cikke szerint az utód az Integrál-DAC eddigi vezetőedzője, Szentes Lázár lesz, az ő munkáját pedig a Kozármislenyből visszatérő Bene Ferenc segíti majd.