Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bíróságon is az Olimpiakosz a görög focibajnok

MTI
2008.04.21. 23:04

A lausanne-i székhelyű nemzetközi sportbíróság (CAS) döntése értelmében az Olimpiakosz nyerte meg a görög labdarúgó-bajnokságot. A sereghajtó Apollon Kalamaria utólag pontlevonást kezdeményezett az első helyen végzett Olimpiakosz Pireusz ellen, amelyet a görög szövetség (HFF) korábban elutasított, míg a CAS bejelentette: nem illetékes az ügyben, így a HFF határozata tekintendő irányadónak.

A Kalamaria annak idején jogosulatlanul szerepeltette az osztrák Roman Wallnert az Olimpiakosz elleni 1-0-ás győzelem alkalmával, így a szövetség a pireusziaknak ítélte meg a három pontot. Az Apollon fellebbezett, ám a HFF elutasította azt.

Az Olimpiakosz tehát 70 ponttal végzett az élen, megelőzve Tőzsér Dániel klubját, a 68 pontos AEK Athént. Ha a CAS a Kalamariának adott volna igazat, akkor három pontot le kellett volna vonni az Olimpiakosztól, és az AEK a bajnok.

Az ügyben az AEK brazil sztárja, Rivaldo is megszólalt, közölve: "Ha nem ítélik meg nekünk a bajnoki címet, akkor elhagyom a csapatot, és hazautazok pihenni."