Marcell
18 °C
32 °C

Bíróságon is az Olimpiakosz a görög focibajnok

MTI
2008.04.21. 23:04

A lausanne-i székhelyű nemzetközi sportbíróság (CAS) döntése értelmében az Olimpiakosz nyerte meg a görög labdarúgó-bajnokságot. A sereghajtó Apollon Kalamaria utólag pontlevonást kezdeményezett az első helyen végzett Olimpiakosz Pireusz ellen, amelyet a görög szövetség (HFF) korábban elutasított, míg a CAS bejelentette: nem illetékes az ügyben, így a HFF határozata tekintendő irányadónak.

A Kalamaria annak idején jogosulatlanul szerepeltette az osztrák Roman Wallnert az Olimpiakosz elleni 1-0-ás győzelem alkalmával, így a szövetség a pireusziaknak ítélte meg a három pontot. Az Apollon fellebbezett, ám a HFF elutasította azt.

Az Olimpiakosz tehát 70 ponttal végzett az élen, megelőzve Tőzsér Dániel klubját, a 68 pontos AEK Athént. Ha a CAS a Kalamariának adott volna igazat, akkor három pontot le kellett volna vonni az Olimpiakosztól, és az AEK a bajnok.

Az ügyben az AEK brazil sztárja, Rivaldo is megszólalt, közölve: "Ha nem ítélik meg nekünk a bajnoki címet, akkor elhagyom a csapatot, és hazautazok pihenni."