Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Joel Santana az új dél-afrikai kapitány

MTI
2008.04.22. 13:19

Honfitársa, Joel Santana váltja a pénteken lemondott brazil Carlos Alberto Parreirát a dél-afrikai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján. A riói Flamengo 59 éves vezetőedzője május 4-én hagy fel jelenlegi megbízatásával a 2010-es világbajnokság házigazdája kedvéért. Johannesburgban havi 200 ezer dolláros fizetést ajánlottak fel neki, így - saját állítása szerint - 30 hónap alatt több pénzt fog keresni, mint az elmúlt 30 évben.

A hazájában rendkívül népszerű Santana eddig klubedzőként tevékenykedett, és hosszú pályafutása során megfordult a Vasco da Gamánál, a Botafogónál és a Fluminensénél, továbbá Szaúd-Arábiában és Japánban is. Munkamódszerei rendre feltűnést keltenek: 1997-ben például megtiltotta a Botafogo játékosainak a borotválkozást, hogy szakállukkal "félelmet keltsenek az ellenfelekben".

Elődje, a 65 éves Parreira, aki 1994-ben világbajnokságot nyert hazája nemzeti együttesével, családi okokkal indokolta távozását.