Árpád
-2 °C
3 °C

Nem várják Malajziában a Chelsea edzőjét

MTI
2008.04.28. 12:37

Malajziai muzulmán csoportok felszólították a helyi kormányt, hogy akadályozza meg a Chelsea labdarúgócsapata izraeli állampolgárságú alkalmazottainak az országba történő beutazását.

A két ország között nincs diplomáciai kapcsolat, Malajzia minden esetben külön engedélyhez köti izraeliek fogadását. A belügyminisztérium most a sport ügye miatt engedélyezné Avram Grant vezetőedző és Tal Ben Haim középpályás beutazását.

Muszlim csoportok petíciót küldtek az illetékes miniszternek, melyben a döntés felülvizsgálatát kérték, és tiltakozó akciókat helyeztek kilátásba az angol futballcsapat júliusi bemutató-mérkőzésének idejére.

Legutóbb 1997-ben látogatott izraeli sportoló Malajziába, akkor a krikett-válogatott tagjai kaptak vízumot, ám Kuala Lumpurban utcai tiltakozó akciókra került sor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?