Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A FIFA visszavette Albániát

MTI
2008.04.30. 09:13

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) visszavette a tagságából márciusban felfüggesztett, magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő Albániát. A FIFA azzal indokolta korábbi lépését, hogy az ország kormánya - miután vitába keveredett a futballszövetséggel - közvetlen felügyelete alá vonta a sportági szervezetet.

A nemzetközi szövetség közleményéből kiderül, hogy Ylli Pango sportminiszter új szerződést kötött az Albán Labdarúgó Szövetséggel, ráadásul elállt a szervezet ellen indított bírósági pertől is. Pango még decemberben arra kérte az európai szövetséget (UEFA), hogy bundázás gyanújával vizsgálja ki a válogatott fehéroroszok, illetve románok elleni utolsó két Európa-bajnoki selejtezőit, ugyanis vádja szerint Armand Duka, az albán szövetség elnöke érintett volt az ügyben.