Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Lehmann távozik az Arsenaltól

MTI
2008.05.05. 10:05
Jens Lehmann kapus az idény végén távozik az Arsenal labdarúgócsapatától - jelentette be Arsene Wenger vezetőedző. A 38 éves német hálóőrt - aki a szezon elején vesztette el biztos helyét az Ágyúsoknál - vasárnap hatalmas lelkesedéssel köszöntötte az Emirates Stadion közönsége, amikor az utolsó húsz percre becserélték az Everton elleni, 1-0-ra megnyert bajnokin. A francia mester úgy véli: a portás egyértelműen kiérdemelte az ovációt.

"Az itt eltöltött öt éve alatt száz százalékig profin viselkedett. Sok siker részese volt és hiányozni fog, a pályán és azon kívül is" - fogalmazott Wenger. Lehmann 2003-ban, a Borussia Dortmundtól igazolt az Arsenalhoz, amellyel bajnokságot és FA Kupát is nyert. A kapus várhatóan szerepel majd hazája válogatottjában a júniusi, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon, de hogy azután mihez kezd, még ő maga sem tudja.

"Jó lenne tovább játszani, legalábbis most ezt érzem. De az is elképzelhető, hogy az Eb után megváltozik a véleményem. Meglátjuk" - mondta.