Piroska
-1 °C
5 °C

Donadonit megtartaná az olasz szövetség

MTI
2008.05.05. 19:55
Roberto Donadoni, az olasz labdarúgó-válogatott szakvezetője mégis kapott új szerződésajánlatot a helyi szövetségtől (FIGC), hogy a júniusi Európa-bajnokság után is folytassa munkáját. "Az olasz szövetség ajánlatot tett nekem. Ezt értékelem és majd meglátjuk, hogy mi lesz belőle" - mondta az ANSA olasz hírügynökségnek Donadoni, akinek mostani kontraktusa az Eb után jár le.

Februárban Donadoni jelezte, örömmel venné, ha már az Eb előtt sikerülne megállapodni a folytatásról, s eleinte úgy tűnt, hajlik is erre a FIGC, amely azonban végül a Squadra Azzurra Eb-szereplésétől tette függővé a szerződés meghosszabbítását. A La Gazzetta dello Sport című lap információja szerint a világbajnok együttesnek legalább az elődöntőig el kell jutnia az osztrák-svájci közös rendezésű Eb-n ahhoz, hogy a szakvezető megtartsa állását, azonban most mégis kapott ajánlatot a 44 éves tréner.

Donadoni a 2006-os világbajnokság után vette át a csapatot Marcello Lippitől, aki helyi sajtóértesülések szerint akár az utóda is lehet.