Szilárda
0 °C
6 °C

Gyorsított eljárás vár a futballhuligánokra Csehországban

MTI
2008.05.07. 13:01
A gyorsított ügyészségi és bírósági eljárásnak köszönhetően már a mérkőzések ideje alatt lakat alá kerülhet az a szurkoló, aki túl agresszívan viselkedik a cseh labdarúgó-stadionokban.

A modellt első ízben most szombaton, a Sparta Praha-Baník Ostrava mérkőzésen próbálják ki Prágában. A két nagy rivális rangadójára több ezer szurkolót várnak az észak-morvaországi Ostravából a cseh fővárosba. Közismert, hogy a két tábor nem szívleli egymást, s a múltban gyakoriak voltak az összecsapások.

"A stadionokban ideiglenes bírósági tárgyalóterem lesz felállítva, ahol jelen lesz egy államügyész és egy bíró. Amennyiben a rendőrség mérkőzés közben vagy közvetlenül utána valakit rendbontásért elővezet, mindjárt a helyszínen felveszik a jegyzőkönyvet, majd az államügyész, a védőügyvéd és a bíró azonnal lefolytatja a tárgyalást és meghozza az ítéletet is" - mondta újságíróknak Jan Svácek bíró, hozzátéve: különösen súlyos esetekben az sem kizárt, hogy a vétséget elkövető azonnal lakat alá kerül, s bilincsben hagyja el a stadiont. A hivatalnokok elektronikus úton a helyszínen rákapcsolódhatnak a szükséges adatbankokra.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft