Valér
4 °C
8 °C

Hazai pályán is bukott az Újpest, oda a bajnokság

MTI
2008.05.16. 21:08
A Győr Bajzát Péter duplájának is köszönhetően 3-1-re nyert az Újpest otthonában a labdarúgó Soproni Liga 28. fordulójának nyitómérkőzésén.

Újpest FC-Győri ETO 1-3 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 4119 néző, v.: Arany
gólszerzők: Tisza (25.), illetve Bajzát (35., 67.), Juhár (52.-öngól)
Újpest: Balajcza - Dudic, Böjte, Juhár, Sadjo (Regedei, 39.) - Györök (Foxi, 62.), Bozic, Sándor, Hajdú (Hibó, 81.) - Tisza, Kovács
Győr: Stevanovic - Nikolov, Stark, Supic, Bank - Koltai, Ja:kl, Józsi, Böőr - Bajzát (Kiss M., 90.), Pákolicz (Brnovic, a szünetben)

A hazai szurkolók már a kezdősípszó előtt egy transzparenssel fejezték ki nemtetszésüket az elmúlt hetek teljesítménye miatt: "Hit nélküli futball, ígéretek, kidobott pénzek, gyalázat."

Az első félidőben aztán Tisza Tibor egy parádés góllal próbálta meg a drukkereket ismét a csapat mellé állítani, de Bajzát Péter nem sokkal később egyenlített, így füttyszó kísérte a hazaiakat az öltözőbe.

A fordulást követően aztán jött a hidegzuhany a lila-fehéreknek: a Győr tetszetős támadásaival folyamatosan zavarba hozta az újpesti védelmet, majd Juhár Tamás öngóljával megszerezte a vezetést, Bajzát pedig egy mintaszerű akció végén hamar eldöntötte a három pont sorsát. A hajrá gyakorlatilag teljesen érdektelenné vált, ekkor már a hazai ultrák is inkább a rendőrség hergelésével voltak elfoglalva.