Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Bunyóval búcsúztatták Hitzfeldet és Kahnt Indiában

MTI
2008.05.27. 21:32

Százhúszezer néző előtt búcsúzott az Indiában túrázó Bayern München labdarúgócsapatától Ottmar Hitzfeld vezetőedző és Oliver Kahn, az együttes kapusa. Kahn 55 percig állt a kapuban az indiai bajnokság negyedik helyezettje, az AC Mohun Bagan ellen Kalkuttában 3-0-ás bajor győzelemmel végződött mérkőzésen.

A német hálóőr a szünetben különböző díjakat és kupákat vehetett át, valamint megajándékozták egy 8640 gyémánt darabból összerakott trófeával is. A lecserélt kapus a búcsú előtt egy tiszteletkört futott, a nézők felállva ünnepelték. "Hihetetlen élmény volt, ilyen fantasztikus hangulatú meccsen búcsúzni" - mondta Kahn.

A kapus részére augusztusban a müncheni Allianz Arénában rendeznek egy külön búcsúmeccset is, melyen a Bayern München ellenfele a német válogatott lesz.

A kalkuttai a meccsen ült utoljára a müncheniek kispadján Ottmar Hitzfeld vezetőedző, aki július 1-től a svájci válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Az ünnepi hangulatban kezdődött találkozó a hajrában kis híján félbeszakadt, amikor Breno, a müncheniek fiatal brazil futballistája beleszállt ellenfelébe. Brenót kiállították, az egymással összeverekedő játékosokat a játékvezető az asszisztensek segítségével választotta szét.